پروبیوتیک ها، میکرو ارگانیسم های زنده طبیعی یافت شده در دستگاه گوارش هستند که اگر در سطوح طبیعی حفظ شوند موجب حمایت سلامت روده و افزایش عملکرد دستگاه ایمنی میشوند. پروبیوتیک ها را می توان به رژیم غذایی در مواد غذایی مانند ماست، فرآورده های به دست آمده از شیر و نوشیدنی ها اضافه کرد.
پروبیوتیک ها در روده ها، جایی که بیش از ۷۰% ایمنی بدن جهت مبارزه علیه میکروبهای مضر عمل میکند میتوانند در عفونت شرکت کرده و ممکن است حمایت تغذیه ای مضاعفی را ایجاد کنند، بنابراین بر کاهش وقوع بیماری در طول تمرینات و مسابقات سنگین کمک کنند.
تمرینات شدید و طولانی با سرکوب عملکرد ایمنی و افزایش ریسک عفونت های فوقانی دستگاه تنفسی و بیماری های دستگاه گوارشی مرتبط میباشد.
نتایج بررسی مصرف پروبیوتیک ها در ورزشکاران امید بخش است :
- کاهش تعداد روزهای بیماری در ورزشکاران استقامتی
- کاهش عفونت های ریوی و ناراحتی های گوارشی
- بهبود عملکرد سیستم ایمنی (بویژه خستگی های مزمن)
- افزایش عملکرد در ورزشکاران قدرتی
- کاهش آسیب عضله و حفظ عملکرد ورزشکار بعد از آسیب عضله
میزان معمول مصرف:
محصولات پروبیوتیکی، حاوی دامنه ای از ۲۵۰ میلیون تا ۲۰ میلیارد موجود زنده میباشد. تقریبا دوزهای ۱ تا ۱۰ میلیارد باکتری در روز موثر میباشد.
معصومه بیک وردی – کارشناس کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان مرکزی
ارسال نظر